Vijftig Tinten grijs – Party spel

0
3692

De kans is groot dat je de afgelopen periode al eens van het boek Vijftig Tinten Grijs hebt gehoord. Waarom is dit boek, dat gaat over een onschuldig meisje dat zich seksueel onderwerpt aan een steenrijke en op macht beluste man, wereldwijd zo’n ongelofelijk succes? Er zijn al vijftien miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, de rechten voor verfilming zijn voor een groot geldbedrag verkocht en nu is er zelfs Vijftig Tinten Grijs dat gebaseerd is op dit erotisch getinte boek op de markt gebracht.

Wij van Speelkompas.nl hebben het spel inmiddels uitgebreid getest. De doelgroep van het “50 Tinten grijs spel”  is vrouwen van 18 jaar of ouder, een doelgroep waar wij niet vaak over schrijven.  Toch willen wij onze ervaringen met iedereen delen, zo’n geweldig spel kan je toch niet links laten liggen?

Voor het spel begint moeten de spelers van het spel de namen van acht andere vrouwen op een lijstje zetten. Iedere speler moet alle acht de vrouwen die op het lijstje staan kennen. Je mag ook je eigen naam op heet lijstje zetten, het is dan wel zo dat iedereen zijn eigen naam op het lijstje moet zetten. Het is de bedoeling dat er met de groep één lijstje gemaakt wordt. Dus het lijstje van alle acht de vrouwen is hetzelfde.

50-tinten-grijs

 

Het spel is vergelijkbaar met Party & Co. Net als bij het gezelschapsspel Party & Co zit er een stapel kaarten bij het spel. Deze kaarten moeten door spelers worden voorgelezen. Er zitten twee verschillende soorten vragen tussen; vragen met een link naar Vijftig tinten grijs en algemene vragen over de liefde/romantiek.  Voor de vragen over Vijftig tinten grijs moet je minimaal het eerste boek hebben gelezen, de vragen gaan namelijk over de personages en gebeurtenissen in het boek. Het zijn geen inhoudelijke vragen, denk aan vragen zoals “Welke vrouw past het best bij Christian Grey?”. De vragen die over de vriendinnen op het lijstje gaan, hebben minder met de inhoud van het boek te maken. Er komen vragen zoals “Wie heeft de meeste tijd nodig om zich voor te bereiden op een date?” langs.

Alle spelers beantwoorden de vragen, er mag in de tussentijd niet overlegd worden. Iedere speler kiest een vrouw van het lijstje die het beste bij de vraag past. Als iedereen een keuze heeft gemaakt, mogen de spelers vertellen wie ze hebben gekozen. Iedereen die dezelfde vrouw als de persoon die het kaartje voorgelezen heeft gekozen, krijgt een punt.

Klik hier om naar de productpagina van dit spel te gaan!