‎Aanpassen aan verandering in het leven door meditatie‎

0
449
happy senior couple practicing meditation sukhasana standing poses with folded hands
‎Aanpassen aan verandering in het leven door meditatie‎

‎Aanpassen aan elke vorm van verandering in je leven kan erg stressvol zijn. Het enige dat ik heb geleerd als het gaat om elke vorm van verandering, is om het op een positief niveau te houden. Om dat te doen blijf ik rustig door te mediteren en houd ik het allemaal in perspectief. Ik sprak met een vriend hoe ik erg ongerust was over een verandering die ik binnenkort in mijn leven zou moeten aanbrengen. Ze vertelde me dat ze bijna twintig jaar geleden een gloednieuwe auto had gekocht en die stond geparkeerd in een steegje naast haar huis.‎

‎Ze liep net op tijd het huis uit om te zien en oude vw-bus schraapte het voorspatbord van haar auto. Terwijl ze me bleef vertellen wat er was gebeurd, liet ze me weten dat ze probeerde kalm te blijven en wist dat ze moest mediteren en zich op de situatie moest concentreren. Ze vertelde me verder dat de bestuurder uit zijn auto stapte, zijn hoed op de grond gooide, vervolgens zijn hoofd ophing en het in zijn handen hield. Ze wist dat hij duidelijk geen geld had om de schade aan haar auto te betalen en hij begon bijna te huilen.‎

‎Mijn vriend die nog steeds mediteerde om dingen in perspectief te houden, liep naar de man toe en je kon zien dat hij erg nerveus was en verwachtte dat ze iets zou zeggen als Wat een, ben je blind, of gewoon iets zo gemeen dat hij zich gewoon vreselijk zou voelen. Toen ze naar de man toe liep zei ze gewoon maak je geen zorgen over de schraap en om een leuke dag te hebben. Hij kon niet geloven wat hij hoorde. Hij begon tranen van geluk te huilen en omhelsde mijn vriend. Hij rende toen naar zijn vrouw die in de auto zat en vroeg zich af wat ze gingen doen en hij omhelsde zijn vrouw en stelde haar voor aan mijn vriend.‎

‎Terwijl ze aan het praten waren, vertelde mijn vriendin hen hoe ze meditatie gebruikte om zo kalm mogelijk te blijven, omdat ze in het verleden een humeur had dat haar veel problemen bezorgde. De man en zijn vrouw en mijn vriend werden de beste vrienden. Hier is het 20 jaar later en ook al is de man inmiddels overleden en zit zijn vrouw in een bejaardentehuis mijn vriend nog steeds elke week bij de vrouw en praat nog steeds over de dag dat ze elkaar hadden ontmoet.‎

‎Het gebruik van meditatie zal je zeker helpen om na te denken over de situatie waarin je je bevindt en om niet impulsief te handelen, maar om met welke situatie je je ook bevindt om te gaan, zul je verantwoordelijk handelen. Nadat mijn vriend en ik hadden gepraat, dacht ik hoe ik me kon aanpassen aan de verandering die ik zou moeten maken door positief te denken en een slechte situatie zou kunnen veranderen in iets dat een heel speciale betekenis in mijn leven zal hebben. Na ons gesprek ging ik naar huis en begon ik meditatie te gebruiken om mezelf te ontspannen en nu voel ik me beter over mezelf en mijn leven.‎