Blackjack Strategie

0
415
Male player hands with cards, blackjack
Male player hands with cards, blackjack

Blackjack, het kaartspel dat een vleugje Europese stijl toevoegt aan Amerikaanse casino’s is eenvoudig genoeg: aan het begin van elke ronde krijg je twee kaarten en dat geldt ook voor de dealer, waarvan er één wordt getoond. Blijf kaarten trekken totdat je een totale waarde van 21 bereikt of stop net voordat je de limiet overschrijdt en failliet gaat. Jij bent het tegen de dealer en wie als beste uit de bus komt, krijgt de winst. Op het eerste gezicht lijkt het spel er een van toeval en intuïtie. Je kunt immers niet weten welke kaart er aan zit te komen.

Een van de redenen dat Blackjack zo populair is, is echter dat er een sterk element van vaardigheid bij betrokken is. In plaats van alleen maar te vertrouwen op blind geluk, kun je je kaarten verstandig en hoopvol de tafel verlaten met een vuist vol dollars.
Misschien wel het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het niet alleen gaat om uw kaartwaarde, maar ook om de getoonde kaart van de dealer. Winnen draait allemaal om het beoordelen van je hand tegen de potentiële hand van de dealer. Omdat de dealer op zestien moet slaan of op zeventien moet staan kun je dit gebruiken om je strategie uit te stippelen. Hoe hoger de getoonde kaart van de dealer, hoe sterker zijn hand is en hoe meer problemen je hebt.

Hier is een korte lijst met mogelijke kaarten in de hand van de dealer en wat ze voor u betekenen:

Ace: Grote problemen. Deze ronde zal van de dealer zijn, tenzij je spectaculair geluk hebt.

10 of gezichtskaart: Slecht nieuws voor jou. De dealer bevindt zich in een sterke positie.

9 : Het ziet er niet goed uit. De dealer heeft hier de overhand.

7 of 8: Maak wat losser, je kunt de dealer in deze ronde verslaan als je de dingen goed speelt.

4 t/m 6: De dealer heeft dat zinkende gevoel. Deze hand ziet eruit alsof hij van jou zal zijn.

2 tot 3: Wees voorzichtig. Het kan beide kanten op, dus speel voorzichtig.

Trek altijd een kaart als je totaal minder dan 11 is, want er is geen gevaar dat je kapot gaat. Als algemene regel geldt dat je altijd moet staan als je hand 17 of hoger is. Als je op 13 tot 16 bent, trek dan alleen een kaart als de dealer er 7 of beter laat zien.
Als je totalen 12 geeft, moet je een klap krijgen, tenzij de dealer 4 tot 6 laat zien. In dit geval kan de dealer heel goed kapot gaan, dus je moet strak zitten en wachten tot dat gebeurt.

Als je je Blackjack goed speelt, kun je de kansen van het huis verkleinen tot bijna gelijk en met een beetje geluk kun je vooruit komen.