‘Illusions’ decor van goochelprogramma met Hilbert Geerlings

0
295

Op 3 juli verzorgt 5-voudig Nederlands Kampioen Goochelen Hilbert Geerlings een goochelprogramma voor iedereen vanaf 5 jaar in het Haagse Museon. De goochelaar geeft twee keer een show van 45 minuten in de tentoonstelling ‘Illusions, magie of wetenschap?’. Aansluitend kunnen de bezoekers een workshop goochelen volgen van een half uur. Toegang is gratis voor iedereen met een Museon entreebewijs.

Programma:

1e goochelshow: 13:00 – 13:45
1e workshop goochelen: 14:00 – 14:30
2e goochelshow: 15:00 – 15:45
2e workshop goochelen: 16:00 – 16:30

Hilbert Geerlings: 5-voudig Nederlands Kampioen Goochelen
Hilbert is één van de Goochelgrootmeesters die in het ZAPP TV programma ‘De Magische Winkel’ de kunstjes van het vak aan beginnende goochelaars leert. In 2013 werd hij voor de vijfde keer Nederlands Kampioen Goochelen. Naast zijn virtueuze vingervlugheid staan zijn acts bol van humor. In 2013 ontving Hilbert de Gouden NMU Speld. De hoogste Nederlandse onderscheiding, die wordt uitgereikt door de Nederlandse Magische Unie – het overkoepelend orgaan van Nederlandse Goochelverenigingen – aan goochelaars met een bijzondere verdienste. Andere ‘gouden speld dragers’ zijn onder andere Hans Klok, Richard Ross en Fred Kaps. Geerlings is specialist op het gebied van het samenvoegen van verhalen en goochelen wat acts oplevert die je ‘magisch theater’ kunt noemen. Een bijzondere vorm van entertainment voor het hele gezin.

Illusions, magie of wetenschap?
Het programma van Hilbert Geerlings sluit aan bij de tentoonstelling ‘Illusions, magie of wetenschap?’. In deze expositie ervaar je hoe bepaalde zintuiglijke waarnemingen echt lijken maar door de hersenen geheel of gedeeltelijk verkeerd worden uitgelegd. Wat is de rol van je hersenen bij de waarnemingen die ze doen? En hoe komt het dat de werkelijkheid soms anders is dan het lijkt? Een boeiende en leuke tentoonstelling waar je actief aan de slag gaat.
In de expositie komen wetenschappers aan het woord, één van hen is de illusionist èn arts Victor Mids, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck. Door de combinatie van verschillende vakgebieden brengt hij in zijn werk illusie en wetenschap op een unieke manier samen.
Kijk voor het aanvullende activiteitenprogramma op www.museon.nl
‘Illusions, magie of wetenschap?’ is te zien tot en met 5 maart 2017.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.