Nerf Blaster: It’s Nerf or Nothin’!

0
2503

Nerf is een merk dat  eigendom is van Hasbro, de op één na grootse speelgoedfabrikant ter wereld. Het bekendste product van Nerf is momenteel de Blaster. De Nerf Blaster is een geweer dat schuimkogels, die darts genoemd worden,  kan afvuren.  De naam Nerf staat voor Non-Expanding Recreational Foam, het materiaal waarvan de darts gemaakt zijn.

De afgelopen tijd zijn de Nerf geweren in Nederland steeds populairder geworden.  Vooral jongens in de de leeftijdscategorie van zes tot twaalf jaar blijken de geweren erg leuk te vinden, maar ook voor stoere vaders zijn de Nerf geweren leuk speelgoed. De Blaster is heel goed alleen te gebruiken, het is echter leuker om met twee of meer personen te spelen.

Met twee of meer personen spelen
Met een Dart Tag startset ben je helemaal klaar om samen de strijd aan te gaan. In dit starterspakket zitten twee  Sharp shot Blasters, twee Vision gear brillen en twee score vesten. De darts zijn voorzien van een velcro laag waardoor ze aan de score vesten van de tegenstander blijven hangen. Je kunt dus meteen zien of het schot raak was. Het is de bedoeling om de ander op het vest te raken en zelf de kogels van de tegenstander te ontwijken.
Alleen spelen
Het is ook heel goed mogelijk om alleen te spelen met de Nerf Blaster. Neem bijvoorbeeld een leeg colablikje als doel en probeer het blikje te raken. Als dit goed gaat kun je de afstand naar het blikje vergroten,  of een kleiner doel nemen. Maar wat voor wapens zijn er eigenlijk te koop voor kinderen die alleen hun schietkunsten naar een hoger niveau willen brengen?

Er zijn twee series, de N-Strike serie en de Vortex serie. De Nerf Vortex geweren schieten geen darts, maar schuimschuiven. De schuimschijven worden discs genoemd. De N-strike serie schiet wel de normale darts af. Het goedkoopste wapen uit de N-strike reeks is de Jolt Ex-1. Met ruimte voor één dart is dit ook de kleinste Blaster. Het topmodel uit de N-strike serie is de Elite Hail-Fire. Er passen in totaal 144 darts in dit  half-automatische Nerf wapen. Standaard worden er maar 24 darts meegeleverd.