Uno: een verslavend spel voor jong en oud!

0
2180

“Het doel van dit spel? Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!”

Uno is een tijdloos spel dat met de hele familie te spelen is. Het spel Uno lijkt verdacht veel op het wereldberoemde ‘Pesten‘. Door enkele zeer slimme wijzigingen ten opzichte van het traditionele kaartspel pesten, is het spel uitdagender en spannender gemaakt. Uno is erg eenvoudig, kinderen van zes jaar kunnen prima meespelen met de rest van het gezin omdat er gebruik wordt gemaakt van kaarten met een eigen eenvoudige voorstelling.

De gewone kaarten zijn genummerd van nul tot negen en zijn groen, geel, rood of blauw. Alle kaarten, behalve de nul, komen twee keer voor. Van elke kleur zijn ook nog drie speciale kaarten, als deze kaarten gespeeld worden, wordt de spelvolgorde omgedraaid, moet de volgende speler een beurt overslaan of moet de volgende speler twee kaarten pakken. Behalve de speciale kaarten die groen, geel, rood of blauw zijn, zijn er ook nog twee speciale kaarten zonder kleur die elk viermaal voorkomen. Als deze kaarten gespeeld worden, moet de volgende speler 4 kaarten pakken of wordt de kleur veranderd. Naast de standaard regels die we van het kaartspel Pesten kennen, zijn er ook nog enkele andere regels. Een speler mag bijvoorbeeld voor zijn beurt een kaart neerleggen als de kaart exact hetzelfde is als de kaart die er al ligt. Door deze extra regels wordt een actief spelverloop gecreëerd.

Uno wordt geproduceerd door Mattel, een speelgoedfabrikant onder andere bekend van Scrabble, Pictionary, Barbie en Hot Wheels. Mattel staat erom bekend kwalitatief goed speelgoed op de markt te brengen dat soms helaas een tikkeltje ‘overpriced’ is. Uno is hier een voorbeeld van, in vergelijking met de productiekosten is het spel  aan de dure kant.